fbpx

6 takarítási tipp a konyhába, amelyekkel időt spórolhatunk

6 takarítási tipp a konyhába, amelyekkel időt spórolhatunk

6 takarítási tipp a konyhába, amelyekkel időt spórolhatunk. Ezekkel az apró trükkökkel gyorsan és hatékonyan varázsolhatjuk újra csillogóan tisztává a konyhát.

A konyhai eszközök állandó használatban vannak, nem csoda, hogy gyakrabban kell sort keríteni a takarításukra is. Pláne a jelenlegi helyzetben, mikor nem lehetett lecserélni a konyhai tevékenykedést egy jó étterem látogatással. Mivel mostanra megnyitottak a teraszok a jóidő a nyakunkon, így van lehetőségünk egy kicsit félretenni a főzőcskézést. Ezért is tudjuk le hamar, mégis eredményesen a házimunkát ezekkel a praktikákkal!

1. Trükk mosószeres vízzel

Bizony, az evőeszközökre hamar rászáradhat az ételmaradék. Ne kínlódjunk a súrolással, inkább áztassuk egy kis időre mosószeres vízbe a kanalakat, villákat és késeket, majd öblítsük le. Ennyire egyszerű!

2. Csillogó hűtőszekrény

Egyszerűen és könnyedén kitakaríthatjuk a hűtőszekrény belsejét: tegyük a mosogatógépbe a polcokat, és ő elvégzi helyettünk a piszkos munkát. Amíg jár a program, addig töröljük át a belsejét vizes-ecetes vízzel átitatott törlőruhával. Ennyi az egész!

3. Mikrótakarítás citrommal

Ahelyett, hogy nekiesnénk a mikróba száradt szennyeződéseknek, fogadjuk meg ezt a tippet: két frissen facsart citrom levét tegyük 2 deci vízbe, majd indítsuk el a mikrót két percre. Hagyjuk dolgozni a gőzt. Miután leállt a mikró, töröljük ki a belsejét. Minden erőfeszítés nélkül makulátlanul tiszta lesz!

 

mikrótakarítás citrommal

Nem csak szép lesz, de még az illata is kellemes lesz

 

4. Tegyünk a hűtőszekrény tetejére újságpapírt

Nyitott polcrendszerek uralják a konyhát? A hűtő sincs beépítve? Kétnaponta lehetne törölgetni a tetejét, mert mindig poros? Tegyünk rá újságpapírt, majd ha porosnak látjuk, egyszerűen csak cseréljük le egy újra.

5. Sütőtakarítás másképp

Kenjük át a sütő belsejét vízzel és ecettel elkevert szódabikarbónás pasztával, majd hagyjuk így állni egy éjszakán keresztül. Másnap csupán annyi dolgunk marad, hogy áttöröljük. Piszok és szennyeződés sehol!

 

sütőtakarítás másképp

Így olyan könnyű a sütőtakarítás, hogy a mosoly igazi

 

6. Tartsuk a tisztítószereket egy helyen

Jobb, ha minden kéznél van: a tisztítószerek legyenek egy helyen, így hatékonyabban és gyorsabban tudunk takarítani, ha valami nagyobb baleset történne a konyhában.

Fordítsátok magatokra az időt!

Élvezzétek a jó időt, egyetek finomakat a kedvenc éttermeitekben, de vigyázzatok is magatokra, egymásra, a többiről gondoskodunk!

Kapcsolódó cikkek